36 krakersów
15 dag sera żółtego
2 ogórki konserwowe
1 puszka tuńczyka
5 jajek ugotowanych na twardo
majonez
pieprz
sól
szczypiorek do dekoracji
Do startego na małych oczkach sera i ogórka dodajemy 5 łyżek majonezu, mieszamy. Dodajemy pieprz i sól do smaku. Na talerzu układamy z krakersów prostokąt o wymiarach 4x3 (12 krakersów na warstwę). Na to wykładamy pierwszą pastę i przykrywamy krakersami. Do drugiej pasty dodajemy odsączony tuńczyk, który rozdrabniamy widelcem i 5 łyżek majonezu. Po zmieszaniu doprawiamy pieprzem i solą. Smarujemy drugą warstwę i ponownie przykrywamy krakersami. Do startych na małych oczkach białek z jajek dodajemy 5 łyżek majonezu, pieprz i sól według uznania. Mieszamy i wykładamy pastę na krakersy. Żółtka ścieramy na tartce i posypujemy górę sałatki. Ozdabiamy wierzch pokrojonym szczypiorkiem. Wstawiamy do lodówki.
Napisz komentarz
Komentarze