W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciele poszczególnych Kół Gospodyń Wiejskich, gastronomii, agroturystyki, lokalnych producentów na czele z wójtem gminy Telatyn Dariuszem Kozłowskim. Prace wspomagała Ewa Piwko-Witkowska, Prezes Lokalnej Grupy Działania Roztocze Tomaszowskie.
Warsztaty prowadzili właściciele restauracji Koncertowa z Lublina: państwo Elżbieta i Jerzy Wójcikowie, którzy dzielili się z uczestniczkami nie tylko przepisami ale również swoim kulinarnym doświadczeniem.
Panie pod okiem ekspertów przygotowały m.in. zupę krem z buraczka z serem feta, szaszłyki z ziemniaków i kiełbasy, roladki z cukinii i papryki z serkiem, tartę z gruszkami na owsianym spodzie, tartę z kalafiorem, sałatkę z białej cebuli z gruszką, zupę krem z ogórka i deser z jagodami.
Spotkanie fotograficznie uwiecznił fotograf Piotr Łoza.
Napisz komentarz
Komentarze