Projekt jest finansowany przez Fundację PZU. Bierze w nim udział 20 uczniów klas IV – VI szkół podstawowych w Podhorcach i Typinie. Cały kurs zaplanowano na 26 godzin, w trakcie których najmłodsi mają się dobrze bawić, ale też obcować ze smakiem.
Podczas cotygodniowych spotkań dzieci nauczą się krok po kroku przygotowywać proste dania, sałatki i surówki, przekąski oraz słodkości. Warsztaty prowadzone będę przez gospodynie z Kół Gospodyń Wiejskich, działających w gminie Tomaszów Lubelski.
Dzięki spotkaniom z gosposiami dzieci zdobędą wiedzę na temat zdrowego odżywiania, dekorowania stołu i zapoznają się z zasadami dobrych manier.
Projekt potrwa do czerwca. Całość koordynuje Katarzyna Borowiec-Bender.
Przeczytaj również: Gotuj i rób zakupy. Konkurs kulinarny ze Społem PSS Robotnik w Zamościu
Napisz komentarz
Komentarze