Orzeźwiająca. Pasuje do obiadu ( różnych mięsiw) ja k też do dań z grilla
Składniki: długi zielony ogórek, mała czerwona papryka, garść mięty, pół pęczka natki, 20-25 dag pomidorków koktajlowych, sól, pieprz, cukier, oliwa, sok z cytryny
Ogórek obierz, pokrój na plasterki. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, umyj, osusz, pokrój w kostkę. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz, przekrój na pół. Miętę i natkę umyj, otrzep z wody, posiekaj. Oliwę ( 3-4 łyżki) wymieszaj z sokiem z cytryny, przypraw do smaku cukrem, solą i pieprzem. Wszystkie warzywa i posiekaną zieleninę polej sosem, wymieszaj. Odstaw na około 15 minut w chłodne miejsce.
Napisz komentarz
Komentarze