Składniki: 3 marchwie, strąk czerwonej papryki, 20 dag brokuła, 3 łyżki kukurydzy konserwowej, 20 dag zielonej fasolki szparagowej ( mrożonej), 20 dag ryżu.
Sos: 15 dag serka topionego z ziołami, 3/4 szklanki mleka, 3 łyżki posiekanego koperku, suszona bazylia i oregano, sól, pieprz, 3 łyżki oleju rzepakowego
Ryż ugotuj na sypko, osącz. Paprykę oczyść, pokrój w paski. Marchew obierz, pokrój w plasterki. Brokuł ugotuj na półtwardo, wrzuć na na patelnię z rozgrzanym olejem. Dodaj marchew, paprykę, rozmrożoną fasolkę i osączoną kukurydzę. Przesmaż. Wymieszaj z ryżem, przypraw bazylią i oregano, solą i pieprzem.
Sos: podgrzej mleko, włóż serek topiony, rozpuść.
Sałatkę polej sosem, posyp koperkiem
Napisz komentarz
Komentarze