Składniki: 3 kalarepy, 20dag mielonego mięsa, jajko, pół szklanki bułki tartej, łyżeczka vegety, 2 ząbki czosnku, mała cebula, sól, pieprz, 5 dag sera żółtego, olej do smażenia.
Kalarepy umyj. Delikatnie wydrąż środek, zostawiając warstwę ok. 1 cm grubości. Wydrążony miąższ drobno pokrój. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Dodaj do mielonego mięsa, wsyp bułkę tartą, wbij jajko, wyrób. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Rozgrzej olej na patelni, włóż mięso, dodaj miąższ z kalarepy, smaż około 10 minut, mieszając. Przypraw vegetą. Farszem napełnij wydrążone kalarepy. Ułóż w formie. Wierzch przykryj startym lub pokrojonym w plastry serem. Wstaw do rozgrzanego do temperatury 190 st.C piekarnika, piecz około 30 minut.
Napisz komentarz
Komentarze