Składniki: cukinia, czerwona papryka, cebula, 10 dag boczku, 20 dag pieczonego kurczaka, 6 jajek, 3 kajzerki, 1/2 pęczka natki, masło, sól, pieprz
Przygotowanie: Umytą cukinię pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Natkę umyć, posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Tak samo pokroić kurczaka, boczek i kajzerki. Boczek usmażyć na rumiano, dołożyć cebulę, zeszklić. Jajka roztrzepać, dodać bułkę, cukinię, paprykę, cebulę, kurczaka, boczek. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Wszystko przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania. Piec 30 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C.
Napisz komentarz
Komentarze