Do konkursu „Kobieta i dynia” przystąpiło 13 uczestniczek. Jurorzy ocenili przygotowane przez panie smakołyki w dwóch kategoriach. Wśród ciast i wypieków: pierwsze miejsce przyznano „Pychotce dyniowej” Stanisławy Paterak, drugą nagrodę odebrała Małgorzata Kozicka za „Sernik z dynią”, a trzecią – Agnieszka Martyniuk za „Ciasto piernikowe z kremem dyniowym i nutellą śliwkową”.
Natomiast wśród potraw najwięcej punktów zebrał „Makaron dyniowy” przyrządzony przez Teresę Bogucką, drugą nagrodę otrzymała Iwona Szymańska za „Pasztet z dyni”, a trzecią – Aleksandra Kaliniak za „Chleb dyniowy”.
Zwyciężczynie odebrały nagrody rzeczowe, a wszystkie uczestniczki konkursu otrzymały pamiątkowe dyplomy i nagrody ufundowane przez wójta Gminy Trzeszczany i 11 radnych tej gminy.
CZYTAJ TEŻ: Miasto Hrubieszów łączy siły z Przasnyszem. Co z tego wyniknie?
Napisz komentarz
Komentarze