Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 15 dag salami w plastrach, 30 dag pieczarek, 2 czerwone cebule, garść sałaty roszponki, 1 szklanka śmietany 18%, 1 łyżeczka octu balsamicznego, 1 łyżka oleju, sól, pieprz, 1 łyżeczka cukru.
Wykonanie: Pieczarki umyć, oczyścić, starsze obrać, większe przekroić na pół, smażyć na oleju przez 2 min., doprawić solą i pieprzem, zdjąć z ognia, lekko wystudzić. Ciasto wyjąć z opakowania, rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je śmietaną ( można też w zależności od gustu, posmarować pastą pomidorową, białym serkiem smakowym), rozłożyć salami i pieczarki, piec 20min. w temp. 200C. Wyjąć. Cebulę umyć, obrać, pokroić w pierścionki, roszponkę umyć i dokładnie osączy. Rozkładamy na tarcie i możemy od razu ją podawać.
Napisz komentarz
Komentarze