Składniki: 2 czerwone papryki, 15 dag wędlin ( boczek, kiełbasa, szynka), 6 jajek, 3 bułki kajzerki, cebula, 4 łyżki masła, sól, pieprz.
Cebulę obrać, posiekać. Papryki obrać, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w drobną kostkę. Wędliny oraz bułki też pokroić w kostkę. Rozgrzać 2 łyżki masła, wrzucić cebulę, zeszklić. Jajka wbić do miski, roztrzepać. Dodać pokrojoną bułkę, paprykę, cebulę, wędlinę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Naczynie do zapiekania posmarować 2 łyżkami masła. Wlać masę, wyrównać. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 stopni.
Napisz komentarz
Komentarze