Konkurs odbył się w ostatnią niedzielę (29 października) w świetlicy wiejskiej w Ruszowie. Na stołach królowały najróżniejsze dania, ale wszystkie łączyło to, że do ich przygotowania wykorzystane zostały ziemniaki.
Komisja, w której zasiadły Agnieszka Góra, Jadwiga Świstowska i Agnieszka Piela uznała, że najpyszniejsze były kluski kudłate przygotowane przez panie z KGW Łabunie. Na drugim miejscu znalazły się kotlety ziemniaczane autorstwa gospodyń z KGW Wólka Łabuńska, a na trzecim gołąbki ziemniaczane przygotowane przez członkinie KGW Ruszów.
Jurorki postanowiły również wyróżnić kilka potraw. To krokiety ziemniaczane z KGW Majdan Ruszowski , babka ziemniaczana KGW Łabuńki, placek po węgiersku z KGW Wierzbie, zapiekanka ziemniaczana z , KGW Barchaczów oraz placki z gotowanych ziemniaków z , KGW Mocówka.
Napisz komentarz
Komentarze