Składniki:
- 5 jajek
- 1 łyżeczka drobno krojonej cebuli
- pół szklanki posiekanej chudej szynki
- 1/4 szklanki majonezu
- orzeszki solone
- dekoracja (czerwona papryka, szczypiorek, oliwki)
Przygotowanie:
1.Ugotowane jajka trzemy na tarce, mieszamy z cebulą, szynką i majonezem.Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy je w drobno posiekanych słonych orzeszkach.
2.Z pozostałych składników wykonujemy dekorację, wkładamy do lodówki by kulki lekko zastygły.
Kółko - krzyżyk:) jajeczne kulki, przepis Wiolety Żurawicz z Hrubieszowa
Nietypowe, ale wyjątkowe danie wielkanocne. Pani Wioleta zgłosiła swój przepis do konkursu kulinarnego.
- 12.03.2018 06:46 (aktualizacja 21.09.2023 18:01)
Reklama
Napisz komentarz
Komentarze