Pstrąg z restauracji "Chata Rybaka" wyróżnia się unikalnymi walorami smakowymi, ponieważ powstaje na bazie najwyższej jakości i świeżości żywego surowca rybnego do którego restauracja ma ciągły i nieograniczony dostęp. Na jakość pstrąga tęczowego wpływa również czysta woda z górnego odcinka rzeki Wieprz.
– Dużym atutem firmy jest położenie restauracji. Malownicze walory Roztocza Środkowego, położenie nieopodal rzeki Wieprz, w otulinie Roztoczańskiego Parku Narodowego zwiększają zainteresowanie turystów i naszych klientów – mówią Joanna i Adam Krzywoszowie, właściciele restauracji.
Dzięki wysokiej jakości produktów, nieprzerwanie od trzech lat "Chata Rybaka" znajduje się na liście 160 twórców najlepszych produktów regionalnych w Polsce żółtego przewodnika Gault&Millau. Pstrąg z restauracji "Chata Rybaka" był wielokrotnie nagradzany. W roku 2017 zdobył m.in. I miejsce w konkursie na przysmak z Pstrąga na XLII Konferencji Hodowców Ryb Łososiowatych oraz Technologicznych Targach Akwakultury – Gdynia 2017, a w roku 2018 Chata Rybaka zajęła I miejsce na XLIII Konferencji Hodowców Ryb Łososiowatych oraz Technologicznych Targach Akwakultury – Gdynia 2018 w kategorii przysmak z pstrąga.
Corocznie przed świętami Bożego Narodzenia i Wielkanocy restauracja serwuje klientom produkt w postaci przeróżnych dań, między innymi cieszący się dużym powodzeniem "Pstrąg faszerowany w galarecie" oraz pasztety rybne z dodatkami.
Niebawem restauracja powiększy o nową, dużą salę konsumpcyjną przygotowaną do obsługi większej ilości turystów oraz imprez okolicznościowych. W przyszłości powstanie również specjalistycznie wyposażony sklep rybny. Oferta poszerzona zostanie także o możliwość zwiedzania młyna wodnego – jedynego tak dobrze zachowanego zabytku przemysłowego na Roztoczu, który poddany zostanie kompleksowej renowacji.
Napisz komentarz
Komentarze