Wśród wszystkich wypieków i przekąsek z lokalnej kuchni mocno kojarzony z naszym regionem jest cebularz zamojski. Ten pyszny placek wypiekany w tradycyjnej recepturze jest także w piekarniach i sklepach firmowych Greli.
Restauracja "Chata Rybaka" serwuje znakomite, doceniane przez rzesze klientów potrawy na bazie własnego surowca – pstrąga tęczowego. Można zakupić go w siedzibie firmy – Bondyrz 9a, 22-442 Adamów. Restauracja oferuje go w postaci surowca, który można zakupić i własnoręcznie przyrządzić w domu, a także w postaci już gotowej potrawy do konsumpcji na miejscu i na wynos.
Sufity napinane Karola Śmiecha to nowoczesne i ekonomiczne wykończenie każdego rodzaju wnętrza. Doskonale sprawdzają się zarówno w pomieszczeniach mieszkalnych, jak i lokalach użyteczności publicznej. Innowacyjna technologia umożliwia nadanie każdemu wnętrzu unikatowego i niepowtarzalnego wyglądu.
Drużyna robotyczna technikum New Technology to druga w Polsce drużyna robotyczna najwyższej klasy FRC. Powstała w październiku 2018 roku przy innowacyjnym technikum New Technology w Zamościu.
Stylizacja paznokci z certyfikatem Semilac to nowy kierunek w ofercie TEB Edukacja Zamość, który dostępny jest od lata 2018 roku. Nauka trwa przez 2 semestry w weekendowym trybie wieczorowym.
Zamojska Manufaktura Słodyczy "Tęcza" powstała w listopadzie 2014 roku. Jej siedziba mieści się na zamojskiej starówce przy ul. Solnej 3. Pomysł na założenie takiej firmy był całkowicie przypadkowy. – Chciałyśmy wejść na rynek z czymś innym, czego jeszcze w naszym regionie nie było – mówi Halina Kołtun, szefowa Manufaktury Słodyczy.
Parillus to młody roczny ogier rasy czystej krwi arabskiej, wyhodowany przez Małopolską Hodowlę Roślin Sp. z o.o. Stadninę koni Białka. Wyróżnia się smukłą sylwetką i nienagannym ruchem. Mimo młodego wieku został wyróżniony na wielu pokazach i championatach.
Warsztaty z programowania w środowisku gry Minecraft są w tym roku najchętniej wybieranym kursem z oferty Robonauka.pl. Jak mówi właściciel – Tomasz Jagi – to prawdziwy hit tego roku. Firma działa na zamojskim rynku edukacyjnym od pięciu lat. Oferuje szereg kursów głównie z zakresu nauki programowania, budowania robotów i elektroniki. Najmłodsi uczestnicy mają nieco ponad 6 lat, ale są też zajęcia dla młodzieży.
Swojak Pizza to rodzinna pizzeria na obrzeżu Zamościa, czerpiąca z doświadczeń rodzinnych oraz tradycyjnych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Mąka Zamojska z Zamojskich Zakładów Zbożowych (pszenna Typ 45) jest produktem najwyżej jakości, cenionym przez klientów z całego regionu.