Organizacja tych zajęć to pomysł Stowarzyszenie ,,Wysokie nad Łabuńką”. Pierwsze warsztaty są planowane już na poniedziałek, 21 czerwca o godz. 16. Ich tematem będą "Tradycyjne regionalne przekąski i desery". Organizatorzy obiecują nauczyć uczestników przygotowania dań, które dawniej często gościły na naszych stołach np. cebularz, racuchy drożdżowe i inne.
Kolejne spotkania są zaplanowane aż do końca wakacji. Na 6 lipca przewidziano zajęcia pod hasłem "Chleb wiejski", na 12 lipca "Tradycyjna kuchnia chłopska", na 10 sierpnia "Tradycyjne potrawy świąteczne", a na 21 sierpnia "Potrawy z ogniska - tradycyjny kociołek".
Co ważne, aby wziąć udział w szkoleniach, wystarczy się zgłosić telefonując pod nr: 504 327 524. Wszystkie produkty oraz niezbędne urządzenia podczas spotkania zapewnią organizatorzy. W każdym ze szkoleń może wziąć udział maksymalnie 15 osób, dlatego warto sobie wcześniej "zaklepać" termin.
Napisz komentarz
Komentarze