Wykonana z mięśni szynki wieprzowej z tłuszczykiem. Dzięki starannemu dobraniu składników i przypraw Szynka z Roztocza peklowana w zalewie z pieprzem, czosnkiem i liściem laurowym cieszy się ogromnym powodzeniem klientów odwiedzających sklepy firmowe marki Masarnia Sikora.
Proces wędzenia i parzenia nadaje jej delikatny, złotobrązowy kolor, a w smaku jest krucha i soczysta. Celowo pozostawiona cienka warstwa tłuszczyku wpływa na doskonałe i wyjątkowe walory smakowe. Szynka nie zawiera fosforanów, glutaminianu sodu, a jedynym środkiem konserwującym jest sól peklująca z dodatkiem naturalnych przypraw.
– Szynka z Roztocza cieszy się dużym zaufaniem klientów z regionu, co dla nas stanowi najważniejszy dowód wysokiej jakości naszych produktów – przyznaje Marta Sikora, prezes zarządu spółki.
Do wyprodukowania 100 g wyrobu wykorzystano 110 g mięsa z szynki.
Napisz komentarz
Komentarze