Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
4 plastry łososia wędzonego
1 łyżka majonezu
1 łyżka chrzanu
12 małych marynowanych pieczarek
12 plastrów grilowanej cukinii
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypiorek
natka pietruszki
pieprz
sól
Sposób przygotowania:
1. Jajka obrać, przekroić na pól, wyjąć żółtka a białka owinąćplastrami cukinii.
2. Do żółtek dodać majonez, chrzan, sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Trzy plastry łososia pokroić, dodać do farszu. Dodać też łyżkę posiekanego szczypiorku.
3. Nadziewać białka farszem i udekorować pozostałym łososiem, szczypiorkiem i natką pietruszki. Na półmisku obok połówki jajka położyć małą pieczarkę.
Napisz komentarz
Komentarze