Pomysł na założenie firmy kateringowej zrodził się z rosnącego zapotrzebowania na takie usługi i wieloletniego doświadczenia Adama Kota. Culinaria oferuje profesjonalne usługi w zakresie kateringu uroczystości, bankietów i konferencji.
– Jestem kucharzem, a także nauczycielem w technikum gastronomicznym ZDZ w Zamościu. Przez wiele lat byłem szefem kuchni, pracowałem także na luksusowych statkach za granicą. To właśnie tam zaobserwowałem rosnącą modę na katering, która przywędrowała do Polski. To doświadczenie zaowocowało założeniem firmy, która z każdym rokiem się rozwija – opowiada szef firmy, Adam Kot.
Firma cieszy się rosnącym zainteresowaniem i zaufaniem klientów, którzy docenili wysoką jakość usług. Culinaria przygotowała już kateringi na wiele ważnych wydarzeń w całym regionie i w całej Polsce. Firma obsługiwała m.in. zeszłoroczne Dożynki Jasnogórskie oraz 200-lecie stadniny w Janowie Podlaskim. Culinaria współpracuje także z miastem Zamość, organizując katering m.in. tegorocznego Balu Oficerskiego, a obecnie przygotowuje się do obsługi kateringowej Podsumowania Roku Kulturalnego miasta Zamość.
Culinaria Adama Kota współpracują także ze stowarzyszeniami i lokalnymi grupami działania, prowadząc warsztaty kulinarne i spotkania o dziedzictwie kulinarnym Lubelszczyzny.
Culinaria ciągle stawiają na rozwój, poszukując nowych klientów i poszerzając swoją ofertę. Niebawem firma otworzy nowe centrum z restauracją i salami konferencyjnymi przy ulicy Młyńskiej 27.
Napisz komentarz
Komentarze