Produkcji słodyczy założycielki firmy nauczyły się same. W Manufakturze produkowane są wyroby z karmelu (cukierki i lizaki). Odbywają się też warsztaty dla grup zorganizowanych, które aktywnie uczestniczą w wyrobie słodyczy i własnoręcznie wykonują lizaki.
Dodatkowym atutem jest produkcja wyrobów w obecności klientów. Dzięki temu każdy, kto ma na to ochotę, może zobaczyć jak i z czego powstają wyjątkowe słodkości.
Po roku działalności, asortyment Zamojskiej Manufaktury Słodyczy został poszerzony o ręcznie robioną "Krówkę Zamojską". Przygotowuje się ją z zachowaniem najwyższych standardów, z naturalnych składników. To wyjątkowy produkt, ma niepowtarzalny smak i zdecydowanie wyróżnia się na tle innych. Cieszy się wielkim powodzeniem wśród klientów. Doceniana jest też przez turystów i gości odwiedzających Zamość jako słodka pamiątka. "Krówka Zamojska" zamawiana jest również przez firmy. Kto raz spróbował, wraca i ciągle ma niedosyt, bo jest wyborna. Dzięki zaufaniu klientów "Krówka Zamojska" dociera nie tylko do wszystkich zakątków Polski, ale jest także wysyłana do USA, Kanady, Anglii i Niemiec.
– Naszą dumą jest zachwyt klientów nad wyjątkowym smakiem "Krówki Zamojskiej" – cieszy się Halina Kołtun.
Napisz komentarz
Komentarze