Właścicielką Manufaktury Słodyczy, w której powstaje nominowany produkt, jest Katarzyna Kukiełka. Jej firma istnieje od 2014 roku, przez ten czas wyprodukowała niezliczoną ilość słodkości, przez żołądek do serca trafiła do tysięcy łasuchów. Cukierki ręcznie robione w manufakturze to produkt premium, w stu procentach naturalny. Słodycze mają prosty skład, są bez konserwantów i ulepszaczy. Krówki Roztoczańskie powstają na bazie naturalnego mleka, świeżego masła, krystalicznego cukru i z pasji.
To prawda. Te cukierki powstają z mojej miłości do słodkości – mówi Katarzyna Kukiełka. Robi je w kilku smakach, m.in. z cynamonem, z solą, z makiem, z kokosem, z czekoladą czy sezamem, dzięki czemu każdy może wybrać dla siebie ten ulubiony.
W ofercie niedawno otworzonego przy ul. Szczebrzeskiej w Zamościu sklepu oprócz krówki, są też karmelki i lizaki. Można je kupić na miejscu lub na stronie internetowej (www.slodyczezamosc.pl) i zamówić dostawę do domu.
Marzeniem właścicielki i planem na przyszłość jest, by naturalne słodycze, w produkcji których liczy się jakość, były dostępne w każdej miejscowości na Roztoczu i nie tylko. Jesteśmy pewni, że to kwestia czasu, gdy te marzenia się spełnią. Tymczasem jako pierwsi chcemy docenić jej produkty, dlatego nominujemy Krówki Roztoczańskie do naszego Plebiscytu Perły Biznesu.
Polecamy: Perły Biznesu już po raz piąty. Zapraszamy do udziału w naszym plebiscycie!
Napisz komentarz
Komentarze