Zakład ma powierzchnię 2700 m2 i zatrudnia ponad 70 osób. Sieć sklepów firmowych to 11 placówek zlokalizowanych w Zamościu, Biłgoraju, Szczebrzeszynie oraz Izbicy. - Liczbę odbiorców szacujemy na około 400 podmiotów na terenie powiatu zamojskiego i powiatów ościennych. Firma w swej bogatej ofercie ma ponad 150 rodzajów wędlin. Posiadamy własny rozbiór wieprzowiny, wołowiny oraz drobiu. - mówi Prezes Zarządu Marta Sikora.
Firma wyspecjalizowała się w obsłudze najbardziej wymagających klientów, ceniących sobie przede wszystkim jakość oraz indywidualne podejście. Produkcja odbywa się w nowoczesnych halach z zachowaniem systemu HACCP.
Masarnia ciągle się rozwija. W obecnym roku zakupiono nowe maszyny i urządzenia do zakładu przetwórstwa mięsa, a budynki zostały wyposażone w instalację fotowoltaiczną. Ponadto naprzeciwko Masarni trwa budowa zakładu garmażeryjnego "Kulinaria Sikora" wraz ze Sklepem Przyzakładowym, w którym klient będzie mógł zakupić świeże mięso, wędliny, mięsa pieczone, ale również pierogi, naleśniki, kopytka, surówki, zestawy obiadowe itp.
Motto Zygmunta Sikory "Najważniejsza jest jakość" towarzyszy firmie od wielu lat i jest jej znakiem rozpoznawczym.
Napisz komentarz
Komentarze