Podczas Powiatowego Nadbużańskiego Jarmarku Kulinarnego, który odbył się 23 lipca na stadionie w Horodle, podano wyniki konkursu i nagrodzono zwycięzców. Swoje produkty wystawiło w konkursie 18 wystawców. Przygotowały je głownie koła gospodyń wiejskich z powiatu hrubieszowskiego i 5 osób ze Strzyżowa, Hrubieszowa i Horodła.
Horodło: Kolorowo, różnorodnie i pysznie
"Pierożki babuni" upieczone przez gospodynie z Modrynia (gm. Mircze), "Zestaw Babci Józi" (mocny alkohol i coś na popitkę) przygotowany przez gospodynie z podhorodelskich Lisek i roladki z ryby przygotowane przez panie z KGW Zosin – to zwycięzcy tegorocznego konkursu "Hrubieszowski produkt regionalny 2017", który rozstrzygnięto w ubiegłą niedziele w Horodle.
- 25.07.2017 14:15 (aktualizacja 21.09.2023 15:54)
Reklama
Napisz komentarz
Komentarze