Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 2 dowolne papryki 1 nieduża cebula 3 łyżki mąki 3 łyżki majonezu 3 jajka sól,pieprz,przyprawa do gyrosa Appetita.
Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą do gyrosa i odstawić na co najmniej dwie godziny. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i podsmażyć z cebulką na oleju (można dodać ulubione przyprawy i zioła Appetita).
Paprykę umyć,odebrać nasiona i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy pierś kurczaka się zamarynuje, wymieszać z podsmażonymi pieczarkami,startą papryką oraz dodać 3 łyżki mąki,3 łyżki majonezu i trzy jajka.
Wszystko razem dokładnie połączyć i smażyć na oleju placki wielkości placków ziemniaczanych. Można podawać z sosem czosnkowym lub innym ulubionym sosem.
Świetnie nadaje się jako przystawka na różnego rodzaju imprezy
Napisz komentarz
Komentarze