Składniki: 0,5 kg fileta z łososia bez skóry, 1/2 ogórka, łyżeczka ostrej musztardy, 2 łyżki oliwy, łyżeczka posiekanego koperku, sól, sok z cytryny, bagietka.
Wykonanie: Filet z łososia umyć, osuszyć ściereczką albo papierowym ręcznikiem, pokroić w drobną kostkę. Ogórek obrać ze skóry i też pokroić w kostkę. Sok z cytryny połączyć z solą, jak już się rozpuści, dodać musztardę, posiekany koperek i oliwę, zmiksować na gładki sos. Bagietkę pokroić na kromki, a z nich w piekarniku albo tosterze upiec grzanki. Pokrojonego łososia połączyć z ogórkiem, dodać sos i dokładnie wymieszać. Tatara podawać w szklanych pucharkach i udekorować ćwiartkami cytryny i grzankami.
Napisz komentarz
Komentarze