Składniki: 1 kg. karkówki, 1 szklanka coli, 1 szklanka ketchupu pikantnego,1 łyżka miodu. Karkówkę pokroić w plastry, doprawić ulubionymi ziołami (prowansalskie, oregano, tymianek i przyprawa do karkówki). Odstawić, najlepiej na noc do lodówki. Następnego dnia obsmażyć z obu stron na słoty kolor.ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dodać podsmażone 40 dag. pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 1-2 cebule. Składniki marynaty wymieszać i polać karkówkę. Piec przez 1,5 do 2 godzin w temperaturze 170 stopni.
Karkówka z miodem, przepis Marty Dąbrowskiej z Czermna
Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
- 28.01.2019 05:15 (aktualizacja 21.09.2023 21:59)
Reklama
Napisz komentarz
Komentarze