Już karnawał wita nas...
To zabawy i przekąsek czas!!
Aby więc przy garach nie koczować..
I zarazem coś pysznego przygotować.
Trzeba szybko się uwijać..
Pichcić...mieszać i zawijać.
Żeby było prosto..smacznie..
Wtedy wszystko dobrze się zacznie!
Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego, pierś z kurczaka, żółtko jajka, przyprawy, szynka.
Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paski i obsmażyć na maśle w przyprawie gyros. Ciasto pokroić na 14 kwadratów, na każdy położyć kawałek mięsa uprzednio wystudzonego. posypać odrobiną startego żółtego sera i złożyć w trójkąt. Boki zlepić, a wierzch posmarować rozkłóconym żółtkiem i posypać utartą szynką.
Piec w 18 stopniach ok. 20 min.
Napisz komentarz
Komentarze