Najpopularniejsza lodziarnia w Lublinie szybko zdobywa pozostałe miasta na polskim rynku słodkości. Lody Bosko z powodzeniem działają również w Kielcach, Radomiu czy Legionowie. Od niedawna również w Gdyni i Pułtusku.
Każdego dnia klienci lodziarni będą mieli okazję wybierać spośród 10 smaków lodów, które zaskakują różnorodnością.
– Nasze lody są całkowicie naturalne, a także świeże, produkowane na miejscu. Bazę stanowi ponad 70 rodzajów smaków. Naszym znakiem rozpoznawczym, a jednocześnie Boskim bestsellerem jest solony karmel. Dużym powodzeniem cieszą się również takie smaki jak mascarpone z marakują, sorbet mango, czy klasyczna śmietanka – mówi Szymon Koćmiel, manager ds. marketingu sieci lokali Bosko. Nasze smaki staramy się dostosowywać do każdego klienta, dlatego mamy w ofercie również smaki wegańskie, bez cukru czy bezglutenowe.
– Jedna porcja to około 120 gram lodów, a więc nie tylko smak jest wyjątkowy, również ich wielkość jest zaskakująca – dodaje Szymon Koćmiel.
Bosko w swoim menu oferuje nie tylko lody. Ciekawą propozycją są również desery czy koktajle. Szeroki wybór kaw z własnego blendu z ziaren pochodzących z Ameryki Południowej. Dodatkowo dostaniemy tutaj gofry czy świeżo wyciskane soki, a to wszystko z naturalnych składników.
Zamojski lokal Bosko to aż 130 metrów kwadratowych klasycznego, ale eleganckiego i urokliwego miejsca. Właściciele Maciej i Aleksandra zadbali również o wygodne kanapy, strefę dla dzieci i rodziców. Do wielkiego otwarcia przygotowywali się blisko 2 lata, aby wszystko było dopięte na ostatni guzik.
Dzięki zaangażowaniu i ciężkiej pracy ich i całego zespołu, Zamość doczeka się swojej lodziarni Bosko. Otwarcie nastąpi już 27 kwietnia o godzinie 10:00 przy Rynku Solnym 1. Właściciele zapowiadają wiele atrakcji i niespodzianek.
Więcej informacji na temat otwarcia lokalu i samego Bosko szukajcie na ich Facebooku.