Umiejętność gotowania ma we krwi, jej brat jest szefem kuchni. Gotuje i piecze od zawsze, w kuchni rządzi niepodzielnie. Przepisy najczęściej ma w głowie – sięga zarówno do tradycyjnych, jak i najnowszych. Nie ma potrawy ani ciasta, którego nie potrafiłaby zrobić. Jest bardzo skromna, nie wierzy w swoje umiejętności.
Jej popisowe dania to: bigos, placek po węgiersku z zestawem surówek oraz czterokolorowe ciasto. Najczęściej robi coś z niczego, tworzy potrawy z tego, co ma pod ręką, używa wszystkich przypraw, uwielbia dekorować potrawy i pięknie je podawać. W jej domu najczęściej goszczą zupy oraz najróżniejsze pieczenie. Lubi lepić pierogi, kopytka, kluski śląskie, pyzy. To bardzo sympatyczna i gościnna osoba. W sprawy społeczne angażuje się całym sercem, nikomu nie odmawia pomocy.
Napisz komentarz
Komentarze