Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
1 łyżeczka słodkiej papryki
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz
sól
majeranek
natka pietruszki
olej do smażenia
100 ml śmietany 30%
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokroić w poprzek włókien w plastry. Podsmażyć na
niewielkiej ilości oleju.
2. Cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na
jarzynowej tartce. Dodać do mięsa i razem smażyć.
3. Dodać słodką paprykę w proszku, wymieszać. Dodać przyprawy i
szklankę wody. Dusić do miękkości mięsa. Na koniec dodać śmietanę i
posiekaną natkę. Podawać z ryżem lub makaronem.
SZCZEGÓŁY NASZEGO KONKURSU - >> TUTAJ
Napisz komentarz
Komentarze