Impreza odbyła się w ostatni weekend września. O nagrody ubiegało się niemal 500 najróżniejszych produktów z całej Polski. Na wyróznieniazasłużyły tylko te najlepsze z najlepszych, wyjątkowe.
“Magia Lubczyku BIO” powstaje na Roztoczu, wyłącznie z certyfikowanych surowców ekologicznych. Podczas produkcji zużywana jest minimalna ilość energii i do minimum ograniczona jest liczba odpadów w myśl idei Zero Waste.
To nie jest pierwsze wyróżnienia dla rodzinnej firmy „Manufaktura Kulinarna Pod Lasem” państwa Wawrzusiszynów. Otrzymali oni również nagrodę „Srebrnego Gryfa” Powiatu Tomaszowskiego w 2019 roku za kultywowanie rodzinnych tradycji kulinarnych, wprowadzanie nowych technologii w produkcji garmażeryjnej i dystrybucji produktów roztoczańskich.
Tomaszowskim wystawcom towarzyszył w Poznaniu m.in. wicestarosta Jarosław Korzeń, który laureatom Złotego Medalu natychmiast przekazał gratulacje i dziękował za wspaniałą promocję regionu.
Napisz komentarz
Komentarze