Składniki:
60 dkg sandacza
pęczek włoszczyzny
sól.pieprz
2 ząbki czosnku
2 łyżki żelatyny
Dodatkowo:
3 łyżki zielonego groszku konserwowego
3 łyżki kukurydzy konserwowej
Wykonanie:
Rybę oczyścić pokroić w dzwonka. Włoszczyznę i czosnek oczyścić zalać 1 l wody. Gotować 30 min. Wrzucić rybę i dalej gotować 10 min.
Rybę wyjąć z wywaru, usunąć ości. Wywar przecedzić, doprawić solą i pieprzem, dodać żelatynę, wymieszać. Przygotować foremki w kształcie rybek.
Rybę ułożyć w foremkach , przybrać marchewką, konserwowym zielonym groszkiem i konserwowa kukurydzą, zalać wywarem z żelatyną. Pozostawić do zastygnięcia. Następnie zastygniętą rybę wyjąć z foremek ułożyć na talerzu i ozdobić według uznania.
Napisz komentarz
Komentarze