SKŁADNIKI
5 jajek
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
1 margaryna (250g)
1 szklanka kisieli o smaku wiśniowym bez cukru (ok 4-5 torebek 38g każda) Delecta
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy Delecta
cukier puder do posypania
1/ Margarynę rozpuścić, wystudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, pod koniec ubijania dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a następnie stopniowo dodawać kisiel na przemian z margaryną. Całość dokładnie wymieszać.
2/ Przelać do foremki wcześniej nasmarowanej tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piec 30-40 min do suchego patyczka. Wystudzoną posypać cukrem pudrem.
Napisz komentarz
Komentarze