Ciasto:
2 szklanki mąki
1 cukier waniliowy Delecta
1/2 kostki margaryny Kasi
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
2 jajka
1 żółtko ( białko pozostawić)
Masa budyniowa:
3 budynie czekoladowe bez cukru
1 l mleka
3 łyżki cukru
Masa serowa:
1/2 kg sera
1/2 kostki margaryny Kasi
1/2szklanki cukru
1 budyń waniliowy
3 jajka
Z podanych składników na ciasto wszystkie składniki połączyć . Zagnieść ciasto, wylepić nim blachę razem z bokami.
Następnie przygotować masę budyniową. Z podanych składników ugotować budyń. Gorący wylać na surowe ciasto. Zostawić do wystudzenia.
Przygotować masę serową. Ser przekręcić przez maszynkę 2 razy. Margarynę utrzeć z cukrem dodać żółtka i dalej ubijać. Dodać ser, budyń, wymieszać. Ubić pianę z 4 białek. Pianę dodać do masy , wymieszać. Masę serową wlać na masę budyniową. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 50-60 min. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.
Bardzo smaczny idealny na Święta Wielkanocne.Polecam.!
Napisz komentarz
Komentarze