Składniki: 2 garście fioletowych owoców ( jeżyny, jagody), garść czerwonych owoców ( wiśnie, truskawki), kilka liści szpinaku, pół banana, pół mango, 2 waniliowe serki homogenizowane, kilka listków mięty, niebieski barwnik spożywczy, śmietana kremówka.
Zblenduj wszystkie owoce, włóż je do osobnych miseczek. Z jeżyn i jagód przygotuj podwójną porcję, w dwóch różnych miseczkach. Wymieszaj owoce z serkiem waniliowym, przygotowując poszczególne kolory tęczy : Fioletowy- jeżyny i jagody ( mniej owoców, więcej serka), Indygo- jeżyny i jagody 9 więcej owoców, mniej serka), Niebieski- serek i niebieski barwnik, Zielony- szpinak, mięta, banan, Żółty- banan, Pomarańczowy- mango, Czerwony- wiśnie lub truskawki. Podawaj schłodzony, możesz udekorować wierzch bitą śmietaną i posypać bakaliami lub cukierkowymi ozdobami.
Napisz komentarz
Komentarze