Składniki: blat biszkoptowy. Krem niebieski: 50 dag kremówki, 3/4 szklanki jagód, cukier waniliowy, 3 niebieskie galaretki. Wierzch: 30 dag kremówki, galaretka niebieska, 2 łyżki cukru pudru, śmietanfix, 2 szklanki jagód.
Blat przekrój na pół. Jedną galaretkę rozpuść w 1 i 1/3 szklanki wody. wylej do płaskiego naczynia. Zastygniętą pokrój. Dwie galaretki rozpuść w 2 szklankach wody, schłodź. Kremówkę ubij z cukrem, wlej galaretkę. Wymieszaj z jagodami i pokrojoną galaretką. Wyłóż na blat, przykryj drugim blatem, schłodź. Galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody, odstaw. Kremówkę ubij z cukrem i śmietanfixem. Posmaruj ciasto, posyp jagodami, zalej galaretką, schłodź przez noc.
Napisz komentarz
Komentarze