30 dkg marchewki
20 dkg dyni
40 dkg cukru brązowego
200 mi oleju
40 dkg mąki
3 dkg wiórek kokosowych
4 jajka
2 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
cukier puder
Marchewkę i dynię obrać ze skórki, okroić w kostkę , ugotować. Ugotowaną marchewkę i dynię rozdrobnić blenderem. Jaja ubić z cukrem na puszysto. Następnie dodać olej , wymieszać. Do masy dodać marchewkę, dynię, wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Potem wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sodę Delikatnie połączyć składniki. Przygotować okrągłą formę o średnicy 26 cm. Posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym. Gotową masę przelać do formy, wstawić do piekarnika. Piec 1 godz. w temperaturze 180 stopni. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Napisz komentarz
Komentarze