Gdyby ktokolwiek miał wątpliwości, czym nakarmić rodzinę albo znajomych w najbliższym czasie, powinien koniecznie zajrzeć do zakładki Smaki Zamojszczyzny na naszym portalu (www.kronikatygodnia.pl). Znajdzie tam mnogość najróżniejszych propozycji na przeróżne dania, które o tej porze roku można serwować na obiady, ale też jako przystawki.
Dzięki naszym czytelnikom publikujemy przepisy np. na zupę śliwkową ze skórką cytryny, grzybową z łazankami albo pomidorową z kukurydzą i papryką. Jest też podany sposób przygotowania pierożków z jarmużu i ze szpinakiem. Mamy propozycję podania pasztecików z grzybami, ziemniaczanych gołąbków czy schabu pieczonego w kapuście kiszonej.
Przepisów do naszego konkursu, w którym nagrody fundują marki Appetita, Hellena i Siesta zgłoszono wyjątkowo dużo, a wszystkie były ciekawe. Redakcyjne jury zdecydowało (choć nie było to łatwe), że tym razem nagrody otrzymują: Małgorzata Kowalczyk z Zamościa, Aleksandra Wołoszyn z Barchaczowa, Barbara Pyś z Kolonii Ruszów, Roksana Knap z Tomaszowa Lubelskiego oraz Radosław Surmacz z Józefowa.
Zestawy upominków od naszych sponsorów są do odebrania w redakcji "Kroniki Tygodnia" przy ul. Żeromskiego 3 w Zamościu.
Napisz komentarz
Komentarze