Karkówkę kroimy w plastry i peklujemy.
sół,papryka słodka,czosnek z torebki,oregano,zioła prowansalskie,pieprz,bazylia.
Włozyć do lodówki na minimum 1 godz.
Następnie podsmażyć karkówkę.
W naczyniu żaroodpornym warstwami układamy :
Marchew - zetrzeć
Seler - zetrzeć
Por- pokroić w pół plastry
Keczup pikantny- pochlapać po warzywach
Majonez- pochlapać po warzywach
Układamy podsmażoną karkówkę
Na wierz karkówki ponownie warstwy warzyw tylko w odwrotnej kolejności-
Por - pokrioć w półplastry
Seler - zetrzeć
Marchew -zetrzeć
Keczup pikantny - pochlapać po warzywach
Majonez - pochlapać po warzywach
Zapisć, temp.200 *C 1 godz 15 min
Podawać z kluskami śląskimi lub ziemniakami.
Napisz komentarz
Komentarze