Przedsiębiorstwo Agro-Tom założyli pod koniec 2015 roku Justyna i Tomasza Padrakowie. W ciągu dwóch lat Agro-Tom przejął znaczną część rynku produkcji makucha sojowego ekstrudowanego w Polsce.
Produkowany przez Agro-Tom makuch sojowy ekstrudowany cechuje się wysoką wartością energetyczną i zawartością białka (46%), niską zawartością włókna surowego, lepszą strawnością i przyswajalnością w porównaniu z innymi produktami tego typu. Jego główną zaletą jest to, że tłoczony jest mechanicznie, nie dodaje się do niego ekstraktów chemicznych. Makuch sojowy z Agro-Tom jest też wolny od GMO, co czyni go wyjątkowym na polskim rynku. Przedsiębiorstwo sprzedaje go w ilości ponad 500 ton miesięcznie.
– Sprzedajemy go rolnikom indywidualnym, wielkim fermom drobiowych, mleczarniom. Współpracujemy z przedsiębiorcami w całej Polsce. Nasz produkt dociera nawet do Wielkopolski, na Mazury i północnych województw kraju. Cieszy się dużym uznaniem. Jego główną zaletą jest naturalny proces produkcji i to, że jest wolny od genetycznej modyfikacji, czyli GMO – podkreśla Tomasz Padrak, szef firmy Agro-Tom.
Makuch sojowy otrzymał w 2017 roku Certyfikat Jakości, który potwierdza wysokie normy i rzetelność produkcji.
Napisz komentarz
Komentarze