Wielkanoc to wyjątkowy czas wypełniony spotkaniami z rodziną i... pysznymi, tradycyjnymi potrawami. Na stołach goszczą: żurek z białą kiełbasą, rozmaite pieczenie nadziewane suszonymi owocami, makowce, mazurki i babki piaskowe. Przygotowując świąteczne przysmaki warto pamiętać o dodaniu do nich aromatycznych ziół oraz przypraw. Znakomitym dopełnieniem świątecznego obiadu będą napoje i Oranżady Hellena, które skutecznie ugaszą pragnienia zgromadzonych gości.
Razem z markami Appetita i Hellena przygotowaliśmy dla naszych czytelników konkurs, w którym można wygrać jeden z pięciu zestawów produktów. Wystarczy w kreatywny sposób odpowiedzieć na pytanie: Jaką potrawę najchętniej przygotowujesz na Wielkanoc i dlaczego właśnie tę? I oczywiście wysłać nam przepis na nią. Najciekawsze odpowiedzi i receptury!
Swoje zgłoszenia wysyłajcie mailem na adres: [email protected] lub pocztą tradycyjną: Redakcja Kroniki Tygodnia, ul. Żeromskiego 3; 22-400 Zamość. Koniecznie podajcie swoje dane (imię, nazwisko, miejsce zamieszkania i numer telefonu kontaktowego). Będzie świetnie, jeśli do przepisów dołączycie zdjęcia gotowych potraw. Termin przyjmowania zgłoszeń mija 23 marca.
Napisz komentarz
Komentarze