Składniki:
6 jajek
10dag. pieczarek
1/2 cebuli
pęczek szczypiorku
sól,Pieprz
1 -2 łyżki majonezu
1 łyżka oliwy
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Na oliwie przesmażamy cebulkę z pieczarkami. Studzimy farsz. Ugotowane jajka również studzimy, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i wyciągamy żółtka. Rozgniatamy je widelcem, dodajemy pieczarkowy farsz, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i szczypiorek (pozostawiamy część do dekoracji). Mieszamy wszystko dokładnie. Nakładamy farsz do jajek i posypujemy resztą szczypiorku. Smacznego
Jajka faszerowane, przepis Marii Michnowicz z Zamościa
Te faszerowane jajka robi się u nas tylko raz w roku na Wielkanoc.są bardzo pyszne - napisała pani Maria, wysyłając swój przepis na konkurs.
- 12.03.2018 06:41 (aktualizacja 21.09.2023 18:01)
Napisz komentarz
Komentarze