Składniki:
- 6 jajek
- 1 cebula
- 3 duże pieczarki
- 700 g mięsa mielonego
- 3 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól,pieprz
- 1/3 puszki kukurydzy
Przygotowanie:
5 jajek ugotować na twardo,cebulę i pieczarki posiekać w kostkę i podsmażyć. Do mięsa mielonego wbić surowe jajko,dodać majonez,czosnek,cebulę z pieczarkami,kukurydzę,przyprawić i wymieszać dokładnie. Formę do baby wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Połowę ciasta nałożyć do formy, ułożyć jajka i zakryć drugą połową masy mięsnej. Piec 60 min w 180
Mięsna babka, przepis Wiolety Żurawicz z Hrubieszowa
Jajka były na słodko, a babka jest z... mięsa. Kolejny ciekawy przepis pani Wiolety z Hrubieszowa
- 12.03.2018 06:49 (aktualizacja 21.09.2023 18:01)
Napisz komentarz
Komentarze