60 dkg sera białego
2 żółtka
10 dkg cukru pudru
1/2 szklanki śmietany 36%
1/2 szklanki kakao
1 cukier waniliowy
1 paczka
7 dkg orzechów w czekoladzie
7 dkg draży czekoladowych
1/2 szklanki rodzynek
1 pomarańcza
Na parze utrzeć żółtka z cukrem , wsypać cukier waniliowy. Wymieszać, ostudzić. Połączyć ze śmietaną zmiksować. Ser przekręcić przez maszynkę dwa razy, dodać masło, masę jajeczną, kakao, zmiksować. Wsypać rodzynki i drażetki, wymieszać. Masę przełożyć do salaterki wyłożonej wilgotną gazą. Wstawić do lodówki na noc. Paschę wyjąć z salaterki i gazy .Położyć na talerz, ozdobić wg uznania.
Napisz komentarz
Komentarze