SEREK WIELKANOCNY
2 jogurty naturalne gęste
sól
pieprz
przyprawy wg upodobania
Jogurty przelewamy do miseczki, doprawiamy do smaku. Dodajemy dodatki wg. upodobania tj, szczypiorek, cebulka, pomidor pokrojone w kostkę.
Serek wylewamy na pieluszkę tetrowa bądź tez ściereczkę. Związujemy i wieszamy, aby ściekł na 12 godzin w chłodnym miejscu.
Serek wielkanocny, przepis Karoliny Sidor z Hubinka
Przepis na serek wielkanocny jest przepisem zaczerpniętym z internetu. W dobie środków masowego przekazu to chyba teraz najczęstsze źródło pozyskiwania informacji. Serek ten był obecny na stole wielkanocnym w tamtym roku, będzie także i w tym. Zrobiony z jogurtów jest pyszny, delikatny i tak naprawdę możemy do niego dodać różne dodatki w postaci szczypiorku, rzodkiewki, papryki, pomidora,czosnku..... to już inwencja twórcza każdego z nas. Jest pyszny - napisała pani Karolina, przesyłając swoją konkursową propozycję.
- 17.03.2018 05:37 (aktualizacja 21.09.2023 18:05)
Napisz komentarz
Komentarze