Składniki (ilości przykładowe):
5 jajek, pęczek natki pietruszki, pęczek szczypiorku, garść rukoli,
łyżeczka musztardy, łyżka masła, sól, pieprz.
Jajka gotujemy na twardo. Zieleninę myjemy, wrzucamy do blendera i
drobno mielimy. Dorzucamy do blendera obrane jajka i łyżkę masła.
Mielimy prawie na puch, mogą zostać pojedyncze większe kawałki jajek,
nie szkodzi. Doprawiamy odrobiną musztardy, solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!
Żelazna pasta jajeczna, przepis Aleksandry Filipowskiej z Łodzi
Świąteczna wersja podania jajek na sposób mniej kaloryczny i bardziej zdrowy. Pasta jajeczna bez majonezu, za to ze składnikami bogatymi w żelazo - tak swój konkursowy przepis zapowiedziała pani Joanna.
- 17.03.2018 09:04 (aktualizacja 21.09.2023 18:05)
Napisz komentarz
Komentarze