Składniki:
- 3 białe kiełbasy,
- 5 jajek,
- pieczarki,
- papryka czerwona,
- majonez, (najlepiej kielecki, albo zrobić samemu),
- sól, pieprz, mielona czerwona ostra papryka, mielona wędzona papryka, bazylia, zioła prowansalskie,
- 0,5 cebuli,
- natka pietruszki,
- listki cykorii.
Białe kiełbasy mielimy, blendujemy z dodatkiem jednego surowego jajka,cebuli i przypraw. Cztery jajka gotujemy i obieramy z łupinek. Do foremek muffinowych na dno wykładamy po łyżeczce białej kiełbasy, wkładamy połówkę jajka. Brzegi foremek wypełniamy białą kiełbasą. Muffiny zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170stopni przez 20 minut. Podsmażamy pieczarki, paprykę z dodatkiem soli i pieprzu. Czekamy aż warzywka ostygną i mieszamy je z łyżką majonezu. Farsz nakładamy na muffiny. Całość dekorujemy cykorią i natką pietruszki.
Napisz komentarz
Komentarze