Jeśli zajrzycie do zakładki Smaki Zamojszczyzny na naszym portalu (www.kronikatygodnia.pl), to znajdziecie tam mnóstwo propozycji dań, które mogą się pojawić na wielkanocnych stołach. Naprawdę jest w czym wybierać. A wszystkie propozycje zgłoszone przez nasze czytelniczki i czytelników zapowiadają się smakowicie.
Okazuje się, że jajka można podać na Wielkanoc nie tylko w wersji faszerowanej czy jako dodatek do żurku, ale również... na słodko. Z kolei serniki nie muszą być pełne bakalii, bo świetnie smakują też z dodatkiem... łososia. Na świątecznym stole może zagościć pieczone mięsiwo, pasztet przygotowany metodą tradycyjną, ale również taki w wersji fit, z selera.
Dokonanie wyboru piątki laureatów naszego konkursu wobec bogactwa tych propozycji było zadaniem wyjątkowo trudnym. Ale musieliśmy laureatów wyłonić i zrobiliśmy to. Nagrody w tym konkursie otrzymują: Karolina Sidor z Hubinka (za wielkanocny pieczony koszyk), Maria Bondar z Zamościa (za pasztet z selera), Urszula Świeca z Hrubieszowa (za paschę wielkanocną), Zdzisława Karwańska z Pienian (za kilka wielkanocnych propozycji i pochwałę tradycyjnego chrzanu), a także Wioleta Żurawicz z Hrubieszowa (za mięsną babkę).
Wszystkie panie zapraszamy po nagrody do naszej redakcji przy ul. Żeromskiego 3 w Zamościu. Czekają na nie zestawy nagród ufundowanych przez marki Appetita i Hellena.
Napisz komentarz
Komentarze