1 wiaderko serka waniliowego
500 ml smietanki 30%
6 łyźek cukru pudru
4 łyżki żelatyny
8 łyżek wrzątku
Paczka biszkoptów
2 galaretki i owoce sezonowe
Żelatynę rozpuścić w wodzie. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem i łączymy z serkiem i chłodną żelatyną. W tortownicy układamy biszkopty, wylewamy masę i wstawiamy do lodówki. W międzyczasie rozpuszczamy galaretki w 500 ml wody, przygotowujemy owoce i do tężejącej galaretki wrzucamy owoce, i taką wylewamy na sernik. Oczywiście całość schładzamy. Po ok. 2 godzinach można już jeść.
Ciasto jest pyszne lekkie. Można je zrobić z truskawkami, malinami i nawet w zimie z brzoskwiniami w syropie. Proste, łatwe i przyjemne.... Smacznego!
Napisz komentarz
Komentarze