Prezentujemy Państwu kolejną nominację do plebiscytu Perły Biznesu w kategorii Debiut Roku.
Pomysł powstania Manufaktury Smaku – restauracji na małym miejskim osiedlu powstał podczas prowadzenia obserwacji podobnych osiedli w dużych miastach.
Robert Kycko jest założycielem osiedla Lipska 61, fascynatem architektury miast. Arkadiusz Kończyński jest z kolei współwłaścicielem hotelu 4*, a także innej zamojskiej restauracji. Z połączenia doświadczeń, pomysłów i inspiracji obydwu panów powstała Manufaktura przy ul. Lipskiej 61C w Zamościu. Jej otwarcie odbyło się 5 listopada 2022 r.
Manufakturę Smaku wyróżnia lokalizacja – na małym miejskim osiedlu, co pozwala na spokojne delektowanie się posiłkiem, otwarta kuchnia i loftowy wystrój wnętrza.
Można tam spróbować najlepszej kuchni świata.
– Czerpiemy inspiracje z podróży po świecie. Najistotniejszą kwestią dla nas jest gastronomia odwiedzanego miejsca. Wyjątkowe smaki przywozimy do Manufaktury, by móc się nimi podzielić z naszymi klientami, ale jednocześnie pamiętamy o naszej smakowitej polskiej kuchni – mówią właściciele.
Niespełna rok funkcjonowania restauracji Kycko i Kończyńskiego obfitował w umacnianiu firmy na rynku zamojskim oraz zdobywaniu klientów.
– Największą nagrodą za dotychczasową działalność są nasi klienci, którzy regularnie wracają po ulubione smaki i są także chętni na każde nowe doznania kubków smakowych – dodają nasi rozmówcy. I deklarują, że będą dążyli do ulepszania swoich usług. W planach mają też realizowanie zamówień z dowozem do klienta.
Napisz komentarz
Komentarze