SKŁADNIKI:
pierś kurczaka
mała cukinia
marchewka
mała pietruszka (lub pół dużej)
czerwona papryka
3 garści zielonej fasolki (teraz mrożona)
brokuł ( ile kto lubi, jaki duży)
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
opcjonalnie sól ziołowa
WYKONANIE:
Obrać i zetrzeć na “jarzynówce” cukinię, marchew i pietruszkę. Pokroić dowolnie paprykę i oderwać różyczki brokuła. Pokroić drobno lub przecisnąć przez praskę czosnek. Odstawić na moment.
Nastawić w czajniku 1 litr wody.
Kurczaka pokroić w kostkę i szybciutko, króciutko podsmażyć.
Wrzucić na niego wszystkie warzywa i zalać wrzątkiem (tak szybciej i warzywa tracą mniej witamin). Gotować pod przykryciem 10-15 minut.
Opcjonalnie posolić.
SZCZEGÓŁY NASZEGO KONKURSU - >> TUTAJ
Napisz komentarz
Komentarze